Turnkey bulk systems

 
contacteer ons
 
 

Lybover BULK bouwt nieuwe betoncentrale bij Blomme op bestaande funderingen

 

Sinds tientallen jaren is Blomme actief in de regio Nieuwpoort, Middelkerke, Veurne en Oostende en een gevestigde waarde inzake bouwmaterialen en grondwerken. Op 5 mei 1990 werd de vorige betoncentrale plechtig in gebruik genomen. Ook dit was een realisatie van Lybover BULK (Motogroup). 30 jaar later contacteerde Betoncentrale Blomme Lybover BULK opnieuw om een volledig nieuwe betoncentrale te bouwen. Grote uitdaging hierbij was de productiestilstand te beperken tot 6 weken. De nieuwe betoncentrale werd immers op de bestaande funderingen gebouwd. Dit project omvatte 5 grote onderdelen: aggregatenopslag, ondergrondse doseer- en weegunit, opvoertransportband, mengtoren en tot slot meerdere cementsilo’s. Alle essentiële componenten werden door het eigen productie-atelier in Brugge en Waregem gebouwd. 

 
Ontdek de centrale in vogelvlucht
 
 
 
 

Cantillana optimaliseert productie en verhoogt opslagcapaciteit

 

Cantillana is een familiale producent van bouwmaterialen die betrouwbare en duurzame oplossingen biedt voor elke fase van het bouwproject, van ruwbouw tot afwerking. Gespecialiseerd in ruwbouw, pleisters en gevelisolatie is het Belgische familiebedrijf de afgelopen decennia zonder meer een begrip geworden op de markt. De uitbreiding van het productgamma en de verschillende overnames bestendigden de afgelopen 145 jaar de groei. Voor het nieuwe project werd Lybover BULK ingeschakeld, met als doel om het transport en de opslag van de grondstoffen te verzorgen en te optimaliseren. De twee bestaande ronde silo’s werden afgebroken en op de bestaande structuur vervangen door drie nieuwe vierkante silo’s. Met een volume van ongeveer 60 m³ per silo werd de opslagcapaciteit aanzienlijk verhoogd. De bestaande staalstructuur werd aangepast en versterkt. Voor de verdeling van de producten naar het bestaande productieproces leverde en plaatste Lybover BULK negen transportschroeven.

Tijdsdruk

De grootste uitdaging bij dit project was zonder twijfel de tijdsdruk. Bovendien werd de ombouw voorzien tijdens de winterstop om geen productieverlies te lijden. Ook de inbouw binnen de bestaande omgeving vereiste de nodige aandacht. Een goede voorbereiding bleek ook hier weer essentieel. “Door te werken op basis van een 3D scan van de bestaande infrastructuur kon er veel tijd gewonnen worden op vlak van engineering”, aldus Davy De Sutter, After Sales Service bij Lybover BULK. Uiterst correcte opmetingen, prefab productie en snelle probleemdetectie d.m.v. clashdetectie zorgden ervoor dat de korte doorlooptijd gegarandeerd kon worden. “Lybover BULK rondde de werken tijdig af dankzij een goede voorbereiding, in veilige werkomstandigheden en met de nodige flexibiliteit”, vertelt André Van Lathem van Cantillana. De silo’s zelf werden geproduceerd door zusterbedrijf Lybover METAL. De complementariteit van de Lybover groep vormde voor dit project weer een meerwaarde.

 
 
 
 

Lybover BULK levert robuuste en onderhoudsvriendelijke vormzandbeluchter van EIRICH aan Gieterij Doesburg.

 

Om de kwaliteit en de efficiëntie van hun vormzand te verbeteren nam Gieterij Doesburg contact op met EIRICH. Hun bestaande vormzandbeluchter was zeer onderhoudsintensief door aanlading van vormzand. Ze kozen voor de EIRICH vormzandbeluchter omdat deze zonder aanlading van vormzand werkt en hierdoor heel onderhoudsvriendelijk is. Bovendien is de EIRICH vormzandbeluchter zeer compact en gemakkelijk te installeren op bestaande transportbanden. Het is ook een zeer robuust ontwerp waarbij er weinig slijtage is aan de werktuigen. De vormzandbeluchtiger zorgt voor een betere vulling van de vormkast met vormzand, waardoor de kwaliteit van de gietvorm beter is en de nabehandelingskosten lager zijn. 

 
 
 
 

Lybover BULK (Motogroup) partner van FedBeton

 

Om haar activiteiten in de betonsector verder te ontwikkelen sloot Lybover BULK (Motogroup) begin 2020 een partnership af met FedBeton, de Federatie voor Stortklaar Beton. FedBetonvertegenwoordigt de ondernemingen van de industrie van de productie, het vervoer en het pompen van stortklaar beton.

Dankzij dit partnership kan Lybover BULK aanwezig zijn op de 5 regiomeetings die 2 keer per jaar plaatsvinden alsook de Algemene Vergadering. Initiatieven op maat zijn steeds mogelijk. Dit partnership zal dan ook in de komende jaren verder vorm krijgen.

Het partnership is nog maar net gestart maar een eerste initiatief op maat is reeds in voorbereiding. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking. 

 
 
 
 

Group Peeters bouwt gerobotiseerde bundelreiniger samen met Lybover BULK

 

Group Peeters is al sinds zijn ontstaan een trendsetter in het ontwerpen en continu verbeteren van specifieke reinigingsmachines. En ook vanuit de klantenkring is er veel druk om meer industriële reinigingswerkzaamheden te automatiseren. Dit om zowel de veiligheid als de reinigingskwaliteit te verbeteren. Het inwendig reinigen van warmtewisselaars is een delicaat en belangrijk onderdeel van de revisiewerken tijdens een shutdown in (petro-)chemische en andere procesindustrieën. Zo’n warmtewisselaar kan tot 1.800 pijpen hebben, en een diameter tot 1.800 mm. Om de marktleiderspositie in deze kritische activiteit nog te versterken, besliste Group Peeters om een geautomatiseerde reiniger te laten bouwen, volgens eigen ontwerp. Voor deze complexe gerobotiseerde bundelreiniger was een partner nodig die tijdens de realisatie nog kon meedenken, en waar nodig het concept aanpassen. Zo kwam Lybover BULK in beeld.

 
 
 
 
 
 

Lybover BULK (Motogroup): uw partner van 3D-scan tot montage

 

Lybover BULK trekt volop de kaart van innovatie met extra investeringen in 3D-scanning.

Sinds 2008 zet de Lybover groep in op de technologie van 3D-scanning. Met de snelste scanningstechnologie van 2 miljoen punten per seconde brengen we uw omgeving in beeld. Deze data wordt automatisch verwerkt en dient als basis voor verdere output. Lybover BULK kan binnen de 24 uur afmetingen, details of andere output opleveren. De puntenwolk kan ook gebruikt worden met gratis softwaretoepassingen die we graag bij u installeren en opleiding voor voorzien.

Neem contact op en ontdek hoe Lybover BULK dankzij 3D-scanning en engineering het verschil kan maken. info@lyboverbulk.com 

 
 
 
 

Lybover BULK (Motogroup) blikt tevreden terug op een succesvolle editie van Matexpo 2019

 

Lybover BULK (Motogroup) kon rekenen op heel wat geïnteresseerde bezoekers voor de BISON 250. Deze mobiele menginstallatie van SIMEM kan gebruikt worden voor het mengen en doseren van gestabiliseerde zandsoorten, schraal beton bij wegaanleg, koude asfaltmix, betonmengelingen, … 

Ook de collega's van Lybover RECYCLING (Bulk .ID) stelden hun laatste nieuwe innovaties voor op de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo.

Bezoekers ontdekten de mogelijkheden van de Tyron voorbreker en de Steinert Eddy C Move, de mobiele non-ferro scheider.

 
 
 
 

Lybover BULK (Motogroup) present op MATEXPO 2019

 

Ook dit jaar tekent Lybover BULK present op MATEXPO, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo. 

Op de beurs stellen wij onze laatste nieuwe innovaties aan u voor:

  • - De Bison 250: de mobiele menginstallatie van SIMEM 
  • - Voorbreker Tyron: Deze voorbreker is de ideale oplossing voor het effectief verkleinen van de meest diverse en moeilijke materialen als afvalhout, groenafval, bouw-en sloopafval, huishoudelijk, industrieel en grof afval, aluminium profielen en matrassen. 
  • - Steinert Eddy C Move: De mobiele manier om ferro en non-ferro metalen in één stap te scheiden.

MATEXPO vindt plaats van woensdag 11 tot zondag 15 september 2019 in Kortrijk Xpo. Vraag uw gratis ticket aan. Wilt u graag langskomen op MATEXPO 2019?! Via deze link kan u zich inschrijven om uw gratis ticket te ontvangen.

 
 
 
 

Stalen silo klaar voor transport richting klant

 

Stalen silo (125m³ - D4m – L12.5m – kegel uit slijtvast materiaal) - klaar voor transport richting klant. Vakmanschap op maat @Motogroup 

 
 
 
 

Motogroup monteert nieuwe betoncentrale

 

Willemen Infra is de grootste Belgische wegenbouwer.

Motogroup verplaatste de bestaande betoncentrale van Brugge naar de site in Gent. De capaciteit van de hopper verdubbelde dankzij zes nieuwe hoppers.

De oude weegband vervingen we door een nieuwe weegband. Een oprijramp is voortaan niet meer nodig. De oude en de nieuwe hoppers plaatsen we in een kelder.

De opvoerband naar de centrale werd verlengd en de complete bestaande betoncentrale kreeg een grondige revisie.

De mengerunit haalde Motogroup uit elkaar en kreeg nieuwe lagers en dichtingen. De motoren en reductoren ondergingen een externe revisie.

De doseerunit werd eveneens aangepakt. We herstelden de kleppen en de doseertrechters kregen nieuwe slijtplaten. Eens de units klaar waren, ging het richting Gent.

Motogroup monteerde de hoppers, weegband en opvoerband. Tussen de afbraak op de site in Brugge en de opbouw te Gent zat een heel korte tijdspanne.

Willemen doet al jarenlang beroep op Motogroup voor onderhoud en diverse constructies.

 
 
 
 
 

Motogroup bouwt manuele sorteercabine met invoerhopper in Zweden

 

Motogroup (Lybover Bulk) bouwde een manuele sorteercabine met invoerhopper die deel uitmaakt van een scheidingslijn waarbij ferro’s en non-ferro’s uit wervelbed bodemassen worden verwijderd.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motogroup ontwerpt en produceert 4 silo’s volgens de eisen van de klant.

 

Producteigenschappen silo's:

 • volume watervol: 126 m³
 • diameter inwendig: Ø3930
 • product: zand/cement/premix mortel (1800 kg/m³)
 • materiaal silo: S235JR
 • ontmengingstoren in de silo
 
 
 
 

Simem staat van 8 tot 14 april op de Bauma beurs in München.

 

De 32ste editie van de wereld leidende beurs Bauma 2019 voor bouwmachines met 450.000 bezoekers is de grootste vakbeurs voor de bouw ter wereld. Hier vind je iedere producent van bouwmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen, bouwtechniek, componenten & hijs- en hefwerktuigen. Kom Simem bezichtigen op stand FM 709/2 . Meer info kan u hier vinden.

 
 
 
 

Motogroup behoort in 2019 tot de 200 West-Vlaamse Trends Gazellen, en dit in de categorie van de middelgrote bedrijven.

 

Motogroup is dan ook zeer trots om voor de eerste keer genomineerd te zijn. Motogroup en zijn medewerkers hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een duidelijke en professionele bedrijfsstructuur, waardoor de medewerkers zeer zelfstandig en gemotiveerd kunnen werken in de meest performante omstandigheden. Gemotiveerde medewerkers leiden bijna automatisch tot een goede service, kwaliteitsvolle producten en tevreden klanten.

Wenst u ook deel uit te maken van dit innovatieve bedrijf, neem dan snel een kijkje op onze website  http://lybover.be/careers/ Motogroup is door zijn sterke groei op zoek naar vertegenwoordigers, lassers, monteurs, …

 
 
 
 

Motogroup verdubbelt zeefcapaciteit

 

Euroports investeerde in haar suikerterminal, in de haven van Antwerpen, om de komende jaren te kunnen inspelen op de verwachte groei van haar klanten. De opslag- en behandelingscapaciteiten werden sterk uitgebreid om de kwaliteit van de bewerking van de goederen nog verder te verhogen. 

Motogroup verbouwde de installatie waardoor Euroports zijn zeefcapaciteit kon verdubbelen.

 
lees meer
 
 
 
 

Manuele sorteercabine met 6 uitwerpkanalen

 

Er kunnen tot 8 personen werken in de sorteercabine.

Het debiet is instelbaar tot 40m³/u en de installatie beschikt over een instorttrechter van 7 m³.

Meer info of interesse? Bel 050/450.860

 
lees meer
 
 
 
 

Uitschuifbare transportband

 

Een uitgekiend stukje engineering zorgt, d.m.v. 7 trommels, dat een gesloten transportriem met vaste lengte feilloos kan werken in een variabel uitschuifbaar chassis van 23m tot 41m. Transportband volledig foodgrade uitgevoerd, met een capaciteit van 250t/u.

Bekijk het filmpje op ons You Tube kanaal 

 
lees meer
 
 
 
 

Lybover lanceert uniform verschijningsbeeld voor haar zes Business Units

 

In 33 jaar tijd heeft de familie Boels haar onderneming van een eenmanszaak tot een bedrijvengroep met bijna 200 medewerkers uitgebouwd. Ze hebben inmiddels 7 nichebedrijven in hun portfolio, allemaal KMO’s die zich één voor één profileren als specialisten in het zoeken naar een op maat gemaakte industriële oplossing voor de klant. Om dit alles duidelijk te profileren naar de buitenwereld werd gekozen om onder één verschijningsbeeld in de markt te treden, duidelijk aangevend dat alle activiteiten verder onder de Lybover koepel ontwikkeld worden.

 
lees meer