Turnkey bulk systems

 
contacteer ons
 
 

Lybover BULK (Motogroup) blikt tevreden terug op een succesvolle editie van Matexpo 2019

 

Lybover BULK (Motogroup) kon rekenen op heel wat geïnteresseerde bezoekers voor de BISON 250. Deze mobiele menginstallatie van SIMEM kan gebruikt worden voor het mengen en doseren van gestabiliseerde zandsoorten, schraal beton bij wegaanleg, koude asfaltmix, betonmengelingen, … 

Ook de collega's van Lybover RECYCLING (Bulk .ID) stelden hun laatste nieuwe innovaties voor op de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo.

Bezoekers ontdekten de mogelijkheden van de Tyron voorbreker en de Steinert Eddy C Move, de mobiele non-ferro scheider.

 
 
 
 

Lybover BULK (Motogroup) present op MATEXPO 2019

 

Ook dit jaar tekent Lybover BULK present op MATEXPO, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in Kortrijk Xpo. 

Op de beurs stellen wij onze laatste nieuwe innovaties aan u voor:

  • - De Bison 250: de mobiele menginstallatie van SIMEM 
  • - Voorbreker Tyron: Deze voorbreker is de ideale oplossing voor het effectief verkleinen van de meest diverse en moeilijke materialen als afvalhout, groenafval, bouw-en sloopafval, huishoudelijk, industrieel en grof afval, aluminium profielen en matrassen. 
  • - Steinert Eddy C Move: De mobiele manier om ferro en non-ferro metalen in één stap te scheiden.

MATEXPO vindt plaats van woensdag 11 tot zondag 15 september 2019 in Kortrijk Xpo. Vraag uw gratis ticket aan. Wilt u graag langskomen op MATEXPO 2019?! Via deze link kan u zich inschrijven om uw gratis ticket te ontvangen.

 
 
 
 

Stalen silo klaar voor transport richting klant

 

Stalen silo (125m³ - D4m – L12.5m – kegel uit slijtvast materiaal) - klaar voor transport richting klant. Vakmanschap op maat @Motogroup bvba

 
 
 
 

Motogroup monteert nieuwe betoncentrale

 

Willemen Infra is de grootste Belgische wegenbouwer.

Motogroup verplaatste de bestaande betoncentrale van Brugge naar de site in Gent. De capaciteit van de hopper verdubbelde dankzij zes nieuwe hoppers.

De oude weegband vervingen we door een nieuwe weegband. Een oprijramp is voortaan niet meer nodig. De oude en de nieuwe hoppers plaatsen we in een kelder.

De opvoerband naar de centrale werd verlengd en de complete bestaande betoncentrale kreeg een grondige revisie.

De mengerunit haalde Motogroup uit elkaar en kreeg nieuwe lagers en dichtingen. De motoren en reductoren ondergingen een externe revisie.

De doseerunit werd eveneens aangepakt. We herstelden de kleppen en de doseertrechters kregen nieuwe slijtplaten. Eens de units klaar waren, ging het richting Gent.

Motogroup monteerde de hoppers, weegband en opvoerband. Tussen de afbraak op de site in Brugge en de opbouw te Gent zat een heel korte tijdspanne.

Willemen doet al jarenlang beroep op Motogroup voor onderhoud en diverse constructies.

 
 
 
 
 

Motogroup bouwt manuele sorteercabine met invoerhopper in Zweden

 

Motogroup (Lybover Bulk) bouwde een manuele sorteercabine met invoerhopper die deel uitmaakt van een scheidingslijn waarbij ferro’s en non-ferro’s uit wervelbed bodemassen worden verwijderd.

 
Lees meer
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motogroup ontwerpt en produceert 4 silo’s volgens de eisen van de klant.

 

Producteigenschappen silo's:

 • volume watervol: 126 m³
 • diameter inwendig: Ø3930
 • product: zand/cement/premix mortel (1800 kg/m³)
 • materiaal silo: S235JR
 • ontmengingstoren in de silo
 
 
 
 

Simem staat van 8 tot 14 april op de Bauma beurs in München.

 

De 32ste editie van de wereld leidende beurs Bauma 2019 voor bouwmachines met 450.000 bezoekers is de grootste vakbeurs voor de bouw ter wereld. Hier vind je iedere producent van bouwmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen, bouwtechniek, componenten & hijs- en hefwerktuigen. Kom Simem bezichtigen op stand FM 709/2 . Meer info kan u hier vinden.

 
 
 
 

Motogroup behoort in 2019 tot de 200 West-Vlaamse Trends Gazellen, en dit in de categorie van de middelgrote bedrijven.

 

Motogroup is dan ook zeer trots om voor de eerste keer genomineerd te zijn. Motogroup en zijn medewerkers hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een duidelijke en professionele bedrijfsstructuur, waardoor de medewerkers zeer zelfstandig en gemotiveerd kunnen werken in de meest performante omstandigheden. Gemotiveerde medewerkers leiden bijna automatisch tot een goede service, kwaliteitsvolle producten en tevreden klanten.

Wenst u ook deel uit te maken van dit innovatieve bedrijf, neem dan snel een kijkje op onze website  http://lybover.be/careers/ Motogroup is door zijn sterke groei op zoek naar vertegenwoordigers, lassers, monteurs, …

 
 
 
 

Motogroup verdubbelt zeefcapaciteit

 

Euroports investeerde in haar suikerterminal, in de haven van Antwerpen, om de komende jaren te kunnen inspelen op de verwachte groei van haar klanten. De opslag- en behandelingscapaciteiten werden sterk uitgebreid om de kwaliteit van de bewerking van de goederen nog verder te verhogen. 

Motogroup verbouwde de installatie waardoor Euroports zijn zeefcapaciteit kon verdubbelen.

 
lees meer
 
 
 
 

Manuele sorteercabine met 6 uitwerpkanalen

 

Er kunnen tot 8 personen werken in de sorteercabine.

Het debiet is instelbaar tot 40m³/u en de installatie beschikt over een instorttrechter van 7 m³.

Meer info of interesse? Bel 050/450.860

 
lees meer
 
 
 
 

Uitschuifbare transportband

 

Een uitgekiend stukje engineering zorgt, d.m.v. 7 trommels, dat een gesloten transportriem met vaste lengte feilloos kan werken in een variabel uitschuifbaar chassis van 23m tot 41m. Transportband volledig foodgrade uitgevoerd, met een capaciteit van 250t/u.

Bekijk het filmpje op ons You Tube kanaal 

 
lees meer
 
 
 
 

Lybover lanceert uniform verschijningsbeeld voor haar zes Business Units

 

In 33 jaar tijd heeft de familie Boels haar onderneming van een eenmanszaak tot een bedrijvengroep met bijna 200 medewerkers uitgebouwd. Ze hebben inmiddels 7 nichebedrijven in hun portfolio, allemaal KMO’s die zich één voor één profileren als specialisten in het zoeken naar een op maat gemaakte industriële oplossing voor de klant. Om dit alles duidelijk te profileren naar de buitenwereld werd gekozen om onder één verschijningsbeeld in de markt te treden, duidelijk aangevend dat alle activiteiten verder onder de Lybover koepel ontwikkeld worden.

 
lees meer