Engineering

 
contacteer ons
 
 

Van het begin tot het beste resultaat

 

Motogroup ontwerpt en bouwt Turnkey installaties voor opslag en transport van bulkgoederen. Daarvoor beschikken we over onze eigen engineeringsteams. Dat laat ons toe u vanaf de initiële fase van het project te assisteren. Wij ontwerpen samen met u de lay-out en het ontwerp voor de machine. Zo proberen we samen tot een economische en doeltreffende oplossing te komen. 

 
 
 
 

Hoe werkt ons engineeringsbureau?

 

We hebben een bepaald stappenplan dat ons ingenieursteam altijd stipt opvolgt. En een nieuw concept start altijd met een grondig gesprek. U kunt tijdens het gesprek uw ideeën aan ons meedelen en natuurlijk kunt u eisen stellen uit uw eigen ervaringen en op basis van uw productkennis. Met die informatie kunnen we vervolgens onmiddellijk met het ontwerp van start gaan. Een eerste ontwerp wordt dan aan u voorgelegd. Daarna werken we een detailontwerp uit met de nodige aanpassingen. Hierbij houden we ook rekening met de productie- en onderhoudskost, maar ook met het onderhoudsgemak achteraf. We bouwen nu de machine of volledige lijn op in ons atelier en controleren en testen alles. Tijdens de uitvoeringsfase komen we bij u ter plaatse voor de installatie.

 
 
 
 

Van ontwerp tot performante installatie

 

De ontwerpen worden opgebouwd in een 3D-tekenpakket, terneinde een perfecte integratie te bekomen van de machine/installatie in de finale omgeving. Deze 3D-metodiek laat toe om alle interfaces perfect uit te werken en eventuele obstructies te detecteren en te verhelpen.

Statische en dynamische sterkteberekeningen worden in huis uitgevoerd met de meest up-to-date software.

Tevens zijn onze ingenieurs thuis in het berekenen van aandrijflijnen en pneumatische, hydraulische of elektrische aansturingen.

Ons engineeringsbureau kan terugvallen op 60 jaar opgebouwde kennis inzake gedrag van diverse soorten bulkgoederen. Dit laat hen toe om op basis van deze ervaring de juiste materiaalkeuze te selecteren voor de te ontwerpen machine, en de nodige voorzieningen te treffen volgend uit de abrasieve en vloei-eigenschappen van de te transporteren producten.

 
 
 
 

Wat kunt u bij ons allemaal laten bouwen?

 

Wij ontwerpen en bouwen niet alleen machines, maar we bieden ook totaalconcepten aan. Zo hoeft u enkel uw ideeën met ons te delen en wij werken ze voor u uit. Daarnaast bieden wij ook al onze machines en lijnen op maat aan. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de afmetingen.